Tretman senzorne integracije

Tretman senzorne integracije je namijenjen djeci koja pokazuje određenja odstupanja u procesuiranju senzornih informacija te sukladno tome ispoljavaju nepoželjna ponašanja.

Senzorne integracija je sposobnost organiziranja senzoričkih podražaja kako bi isti bili korisno upotrijebljeni, a događa se tijekom cijelog dana. To znači da iz našeg tijela ili iz okoline, preko živaca, u naš mozak dolaze osjetne, senzorne informacije ili podražaji. Mi te informacije prepoznajemo i dajemo im smisao. Zatim naše tijelo na njih reagiraju kroz aktivnost, ovisno o tome prepoznajemo li ih kao ugodne ili kao neugodne.

Gdje se provodi?

Tretman senzorne integracije se provodi u za to specijaliziranoj i posebno opremljenoj sobi prema načelima vjerodostojnosti, gdje terapeut dijete kroz igru i volju djeteta izlaže podražajima u kojima je dijete, tijekom procjene, pokazalo odstupanja senzorne integracije.U tretmanu senzorne integracije igra je glavno sredstvo tretmana jer se smetra najboljim načinom djetotovog učenja. Cilj je djetetu omogućiti pravilan nivo pobuđenosti, stvoriti interakciju i stvoriti pravilno senzoričko  procesuiranje kao prvi korak prema krajnjem cilju.

Što je cilj?

Cilj je djetetu omogućiti pravilan nivo pobuđenosti, stvoriti interakciju i stvoriti pravilno senzoričko  procesuiranje kao prvi korak prema krajnjem cilju.

Scroll to Top