Gdje se nalazimo?

Logopedski kabinet Jezičak smješten je u Velikoj Gorici, u mirnom naselju Podbrežnica na adresi Đakovačka 5. Kabinet se nalazi u obiteljskoj kući. 

Standardizirani logopedski testovi

Kabinet je opremljen standardiziranim razvojnim ljestvicama te trijažnim i dijagnostičkim testovima:

 • Koralje – komunikacijske razvojne ljestvice
 • Nove Reynell razvojne jezične ljestvice (NRDLS – HR)
 • Peabody slikovni test rječnika (PPVT-III-HR)
 • Test razumijevanja gramatike (TROG-2:HR)
 • Test za procjenjivanje predvještina čitanja i pisanja PredČiP
 • E-potjeh test

Terapijski pristup

U Logopedskom kabinetu Jezičak kao temelj svake terapije uzimamo igru. Igra je vrlo važna u dječjem razvoju i izvrstan je alat za postizanje većine terapijskih ciljeva.

Uz pristup utemeljen na igri u terapiji izgovora koristimo tradicionalne metode pozicioniranja artikulatora. Ogledalo, špatula, logopedske sonde i razne slamćice-puhalice neizostavan su alat u našem radu.

Također, za terapijske postupke koristimo i moderne tehnologije – računala i tablete.

Edukacije

Naši djelatnici educirani su za provedbu svih standardiziranih dijagnostičkih i trijažnih testova.

Mario Dilberović, mag. logoped. je certificirani PECS terapeut I. stupnja.

U našem radu nastojimo prisustvovati svim važnim edukacijama i simpozijima na temu jezično-govorno komunikacijskog razvoja i teškoća.

Tko smo mi? Upoznaje nas!

mario-dilberovic

Mario Dilberović, mag.logoped.

Rođen sam 29. studenog 1993. godine u slavonskom gradu Vinkovci, a nekoliko godina kasnije, cijela obitelj seli u Veliku Goricu. Osnovno i srednju školu završio sam u Velikoj Gorici, Gimnazija Velika Gorica gdje sam stekao temeljno obrazovanje za nastavak školovanja. Još u osnovnoškolskim danima započeo sam svoj rad s djecom u okviru Turopoljske udruge skauta “Tur” kao voditelj skupine. Upravo ljubav prema radu s djecom bila je prekretnica za upis studija Logopedije pri Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Studij logopedije upisao sam 2012. godine, a isti sam završio u lipnju 2017.

Za vrijeme studija obnašao sam dužnost demonstratora u okviru kolegija “Osnove fiziološke i govorne akustike” dvije godine za redom. Tijekom studija intenzivno sam surađivao sa redovitim profesorom u trajnom zvanju prof.dr.sc. Mladenom Hedjeverom koji je, uz moj veliki interes prema akustici i primjeni modernih tehnologija u logopediji, mentorirao rad pod naslovom “Razumljivost govora u školskim učionicama” za koji sam 2016. godine osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Edna Emkić, magistra logopedije

Rođena sam 1995. godine i dolazim iz Brčkog (BiH). Studij Logopedije i audiologije sam završila 2018. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Zvanje magistra logopedije sam stekla na istom fakultetu 2020. godine. Moje prvo radno iskustvo bilo je u predškolskoj ustanovi Evlad, a od svibnja 2021. dio sam tima u Logopedskom kabinetu Jezičak. Volim putovati, a u slobodno vrijeme čitam i družim se s prijateljima.

Tamara Vlajsović,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ana-ivanovic

Ana Petanjek, mag.logoped.

Rođena sam 15. siječnja 1991. godine. Odrasla sam u Ivanić-Gradu gdje sam završila OŠ Đure Deželića te opću gimnaziju pri SŠ Ivan Švear. Još kao osnovnoškolka najviše sam voljela jezike i matematiku, a s početkom srednje škole počela sam pomagati drugima kako bi lakše svladali gradivo matematike. Moja treća ljubav oduvijek su bila djeca i mladi te sam tako godinama bila animator mladih u župi sv. Petra. 

Logična posljedica spleta ovih triju ljubavi bio je studij logopedije pri Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojeg sam započela 2014., a završila 2019. godine. I za vrijeme studiranja rado sam volontirala i tako stekla iskustvo i znanje u području logopedije. Volontirala sam na različitim mjestima, no najveći dojam na mene ostavilo je volontiranje u Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, u DV Trnsko te u udruzi „Slog“. U sklopu udruge „Slog“ odlazila sam u Perušić gdje sam provodila procjenu i logopedsku terapiju uz superviziju magistrice logopedije Klare Popčević. Kako su me iz područja logopedije najviše intrigirali mucanje i brzopletost odlučila sam se na diplomski rad u području poremećaja tečnosti govora pod naslovom „Svjesnost nastavnika o poremećajima tečnosti govora“ koji je mentorirala doc.dr.sc. Ana Leko Krhen.


0958464226

Matea Steiner, mag. psiholog.

Rođena sam 22.08.1987. u Zagrebu i od prvog dana života svi moji putovi kreću i završavaju u Velikoj Gorici. Velika Gorica u poslovnom smislu više nije samo moj rodni grad, već doista dom, s obzirom da sam unazad 10 godina radila u svim našim osnovnim i srednjim školama, Centru za djecu, mlade i obitelj, Centru za socijalnu skrb te usko surađivala s Centrom za odgoj i obrazovanje, školskom medicinom i gradskom upravom. Kako sam najduži dio svog radnog staža provela kao stručni suradnik psiholog u osnovnoj školi, moje vještine u dijagnostici djece, savjetovanju djece i roditelja, radionicama na razne životne teme i provođenju treninga i edukacija su dovedene na razinu moje sigurne zone.

Psihologija je zvanje koje sam odabrala u svojoj velikoj svestranosti radi očevog savjeta da “izaberem fakultet s kojim neću imati osjećaj da radim dana u životu”, pa stoga živim psihologiju, a radim u slobodno vrijeme sve ostalo. Profesionalna sam sportašica, strastvena boardgamerica, kreativna grafička dizajnerica, majstor u kući sa svim alatom i ponajprije bezuvjetna majka koja svim srcem razumije koliko je važno što nam poklanjate povjerenje i dajete u ruke svoju djecu.

Lucija Palac, mag. logoped.

Rođena sam 20.07.1998. godine u Zagrebu, a odrasla sam u malom naselju na samom rubu Zagreba. Osnovnu školu pohađala sam u Velikoj Mlaki, a za srednju školu izabrala sam 1. gimnaziju u Zagrebu. Još u vrtiću počela sam se baviti mažoret plesom, što je kroz osnovnu i srednju školu preraslo u vođenje dviju plesnih skupina. Ljubav prema plesu i radu s djecom nastavila se i kroz moje studentske dane te i danas, nakon završenog fakulteta, i dalje treniram djevojke i djevojčice.


Izbor mog fakulteta nije išao u smjeru plesa, ali je išao u smjeru rada s djecom. 2017. godine upisala sam logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Samim time što sam bila dio “korona – generacije”, naučila sam cijeniti prilike u kojima smo mogli steći iskustvo u radu s djecom te sam se stoga odlučila uključiti u udrugu “Slog”. U sklopu udruge imala sam priliku raditi s djecom u Korenici i tako, unatoč koroni, steći iskustvo rada u struci, koliko je to u studentskim danima bilo moguće. Posebno sam bila zainteresirana za poremećaje iz spektra autizma te sam se stoga odlučila na pisanje diplomskog rada kod izv. prof. dr. sc. Sanje Šimleše. Diplomski rad pod nazivom “Razlike u izvorima i intenzitetu stresa majki i očeva djece s poremećajem iz
spektra autizma” obranila sam u rujnu 2022. godine te time zaključila svoje studiranje na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Mobilna aplikacija za roditelje

Za potrebe evidencije dolazaka, naplate termina i praćenje napretka naših korisnika povezali smo naš Logopedski evidencijski sustav s roditeljskom aplikacijom. Unutar aplikacije roditelji mogu pronaći sve prethodne termine, nadolazeće termine, pratiti napredak djeteta te otkazati svoje termine.

Ovom aplikacijom nastojimo naš terapijski rad i ciljeve učiniti transparentijima te omogućiti roditeljima bolju komunikaciju s terapeutom te praćenje svih dolazaka i troškova.

Roditelj/korisnik će nakon ispunjenog kontakt obrasca i prihvaćanja uvjeta na navedenu mail adresu zaprimiti podatke za prijavu u samu aplikaciju. Sav sadržaj osvježava se odmah po unosu sadržaja u Logopedski evidencijski sustav.

 • Pregled termina

  Korisnici unutar aplikacije mogu vidjeti sve prethodne i nadolazeće termine.

 • Praćenje napretka i troškova

  Korisnici unutar aplikacije mogu pratiti napredak i moguća dugovanja.

 • Otkazivanje termina

  Jednostavno, jednim pritiskom mogu otkazati termin putem e-mail poruke ili direktno putem WhatsApp poruke terapeutu.

Scroll to Top