Gdje se nalazimo?

Logopedski kabinet Jezičak smješten je u Velikoj Gorici, u mirnom naselju Podbrežnica na adresi Đakovačka 5. Kabinet se nalazi u obiteljskoj kući. 

Standardizirani logopedski testovi

Kabinet je opremljen standardiziranim razvojnim ljestvicama te trijažnim i dijagnostičkim testovima:

 • Koralje – komunikacijske razvojne ljestvice
 • Nove Reynell razvojne jezične ljestvice (NRDLS – HR)
 • Peabody slikovni test rječnika (PPVT-III-HR)
 • Test razumijevanja gramatike (TROG-2:HR)
 • Test za procjenjivanje predvještina čitanja i pisanja PredČiP

Terapijski pristup

U Logopedskom kabinetu Jezičak kao temelj svake terapije uzimamo igru. Igra je vrlo važna u dječjem razvoju i izvrstan je alat za postizanje većine terapijskih ciljeva.

Uz pristup utemeljen na igri u terapiji izgovora koristimo tradicionalne metode pozicioniranja artikulatora. Ogledalo, špatula, logopedske sonde i razne slamćice-puhalice neizostavan su alat u našem radu.

Također, za terapijske postupke koristimo i moderne tehnologije – računala i tablete.

Edukacije

Naši djelatnici educirani su za provedbu svih standardiziranih dijagnostičkih i trijažnih testova.

Mario Dilberović, mag. logoped. je certificirani PECS terapeut I. stupnja.

U našem radu nastojimo prisustvovati svim važnim edukacijama i simpozijima na temu jezično-govorno komunikacijskog razvoja i teškoća.

Tko smo mi? Upoznaje nas!

Mario Dilberović, mag.logoped.

Rođen sam 29. studenog 1993. godine u slavonskom gradu Vinkovci, a nekoliko godina kasnije, cijela obitelj seli u Veliku Goricu. Osnovno i srednju školu završio sam u Velikoj Gorici, Gimnazija Velika Gorica gdje sam stekao temeljno obrazovanje za nastavak školovanja. Još u osnovnoškolskim danima započeo sam svoj rad s djecom u okviru Turopoljske udruge skauta “Tur” kao voditelj skupine. Upravo ljubav prema radu s djecom bila je prekretnica za upis studija Logopedije pri Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Studij logopedije upisao sam 2012. godine, a isti sam završio u lipnju 2017.

Za vrijeme studija obnašao sam dužnost demonstratora u okviru kolegija “Osnove fiziološke i govorne akustike” dvije godine za redom. Tijekom studija intenzivno sam surađivao sa redovitim profesorom u trajnom zvanju prof.dr.sc. Mladenom Hedjeverom koji je, uz moj veliki interes prema akustici i primjeni modernih tehnologija u logopediji, mentorirao rad pod naslovom “Razumljivost govora u školskim učionicama” za koji sam 2016. godine osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

ana-ivanovic

0958464226

Ana Ivanović, mag.logoped.

Rođena sam 15. siječnja 1991. godine. Odrasla sam u Ivanić-Gradu gdje sam završila OŠ Đure Deželića te opću gimnaziju pri SŠ Ivan Švear. Još kao osnovnoškolka najviše sam voljela jezike i matematiku, a s početkom srednje škole počela sam pomagati drugima kako bi lakše svladali gradivo matematike. Moja treća ljubav oduvijek su bila djeca i mladi te sam tako godinama bila animator mladih u župi sv. Petra. 

Logična posljedica spleta ovih triju ljubavi bio je studij logopedije pri Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojeg sam započela 2014., a završila 2019. godine. I za vrijeme studiranja rado sam volontirala i tako stekla iskustvo i znanje u području logopedije. Volontirala sam na različitim mjestima, no najveći dojam na mene ostavilo je volontiranje u Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, u DV Trnsko te u udruzi „Slog“. U sklopu udruge „Slog“ odlazila sam u Perušić gdje sam provodila procjenu i logopedsku terapiju uz superviziju magistrice logopedije Klare Popčević. Kako su me iz područja logopedije najviše intrigirali mucanje i brzopletost odlučila sam se na diplomski rad u području poremećaja tečnosti govora pod naslovom „Svjesnost nastavnika o poremećajima tečnosti govora“ koji je mentorirala doc.dr.sc. Ana Leko Krhen.


Mobilna aplikacija za roditelje

Za potrebe evidencije dolazaka, naplate termina i praćenje napretka naših korisnika povezali smo naš Logopedski evidencijski sustav s roditeljskom aplikacijom. Unutar aplikacije roditelji mogu pronaći sve prethodne termine, nadolazeće termine, pratiti napredak djeteta te otkazati svoje termine.

Ovom aplikacijom nastojimo naš terapijski rad i ciljeve učiniti transparentijima te omogućiti roditeljima bolju komunikaciju s terapeutom te praćenje svih dolazaka i troškova.

Roditelj/korisnik će nakon ispunjenog kontakt obrasca i prihvaćanja uvjeta na navedenu mail adresu zaprimiti podatke za prijavu u samu aplikaciju. Sav sadržaj osvježava se odmah po unosu sadržaja u Logopedski evidencijski sustav.

 • Pregled termina

  Korisnici unutar aplikacije mogu vidjeti sve prethodne i nadolazeće termine.

 • Praćenje napretka i troškova

  Korisnici unutar aplikacije mogu pratiti napredak i moguća dugovanja.

 • Otkazivanje termina

  Jednostavno, jednim pritiskom mogu otkazati termin putem e-mail poruke ili direktno putem WhatsApp poruke terapeutu.

Scroll to Top